Levensmiddelenbedrijven en de Wet

Levensmiddelenbedrijven en de Wet

Spread the love

Het handhaven van adequate voedselhygiënestandaarden is een absolute noodzaak voor elk voedingsbedrijf en daarom zijn er tal van voedselhygiënecursussen die afhankelijk zijn van de huidige Britse wetgeving.

De invoering van voedselcreatie en het omgaan met voedsel in het VK verandert voortdurend en vordert, wat betekent dat het echt belangrijk is om op de hoogte te blijven van het laatste. De meeste recente, in 2006, presenteerde de overheid de ‘Wet op de voedselhygiëne’ (HACCP), die de in 1995 aangenomen wet vrijwel verruimde. op een niveau dat past bij hun werk, terwijl de demonstratie van 2006 dit net als twee extra en belangrijke nieuwe overwegingen uitdrukte:
1) Er moet een voedselveiligheidsmanagementsysteem worden uitgevoerd en er moet voortdurend documentatie worden opgesteld waaruit blijkt dat deze consistent is met de wettelijke richtlijnen.
2) Bedrijven moeten een onderscheid maken tussen de basisstappen en de sanitaire voorzieningen en garanderen dat er voldoende methodologie wordt erkend, uitgevoerd, onderhouden en geëvalueerd met behulp van HACCP-normen.

Disciplines voor sanitaire overtredingen
Voedselondernemers die de wet op voedselzuiverheid niet volgen, kunnen enorme boetes of zelfs gevangenisstraffen krijgen. Boetes kunnen oplopen tot ongeveer £ 5.000 en gevangenisstraffen tot een half jaar. In meer echte gevallen, voor meer overtredingen van sanitaire voorzieningen, kunnen boetes zo lang mogelijk oplopen tot 2 jaar gevangenisstraf.

Elke buurtexpert in het VK heeft de mogelijkheid om het aanbod van ongeschikt, schadelijk of inadequaat voedsel te beheersen. Natural Health Officers, (EHO’s), hebben de mogelijkheid om elke stichting binnen te gaan om op elk verstandig moment een beoordeling te voltooien of tests vast te houden. Een EHO kan ook een verzoek tot verbetering afdwingen, uw bedrijf sluiten, u een boete opleggen of u aanklagen. Het is onwettig om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot uw voedselpand. Onvermogen om samen te werken met een EHO is een strafbaar feit. Bedenk dat de EHO er echt is om u te helpen. Het is hun plicht om te garanderen dat het voedsel dat u produceert / aanbiedt / serveert aan de gehele bevolking wordt beschermd. Als de kans bestaat dat een Environmental Health Officer accepteert dat er een snel naderend gevaar voor het welzijn van individuen bestaat, zullen ze een waarschuwing geven over een hygiënecrisis en het bedrijf snel sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top